• Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
HomeProeverijenGall KaartContactOpeningstijdenAanbieding
Cadeau Artikelen
Vieux
Jenever
Bitters
Cognac
Likeur
Mix en Cocktail
Port en Sherry
Wijnen
Whisky
Nieuwsbrief

 

Cognac, topkwaliteit gebaseerd op eeuwenoude traditie.

Cognac is een wijndistillaat uit de streek Charente in West-Frankrijk, grenzend aan de Atlantische Oceaan. De drank is vernoemd naar het stadje Cognac, de hoofdstad van deze streek. Een wijndistillaat mag pas cognac genoemd worden als het voldoet aan een groot aantal regels. Zo moeten er speciaal geselecteerde druivenrassen gebruikt worden en moet de cognac een specifiek productieproces doorlopen. Cognac rijpt minimaal 2 jaar op eikenhouten vaten, maar sommige exemplaren hebben een leeftijd van tientallen jaren. Al deze aspecten maken van cognac een bijzondere aromatische drank, met een complexe en elegante smaak.
 

 


 

 

 

Château Montifaud V.S.

4 tot 5 jaar oud waarvan de eerste 8 maanden op nieuw eiken. Bleek geel van kleur met een duidelijk aroma van wijnblad en vleugjes thee. Lichte eiksmaak. Een fruitige cognac met tonen van peer en appel . Niet agressief en een zachte, lange ronde nasmaak.

 

 

 

 


 

 

Château Montifaud V.S.O.P.

10 jaren oud waarvan 8 maanden gerijpt op nieuw hout. Gouden kleur en noten van wijnblad onder een duidelijke aanwezigheid van linden-thee. Het aroma neigt naar gedroogde bloemen. Het is een zeer fruitige cognac met peer en abrikoos tinten. Een zeer fijne en zachte cognac.

 

Laatst aangepast (donderdag, 07 april 2011 08:20)