• Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
HomeProeverijenGall KaartContactOpeningstijdenAanbieding
Cadeau Artikelen
Vieux
Jenever
Bitters
Cognac
Likeur
Mix en Cocktail
Port en Sherry
Wijnen
Whisky
Nieuwsbrief

Likeur

 

Likeuren

Nederland heeft een rijke historie op het gebied van gedistilleerd. Naast de oer-Hollandse jenever komen er uit Nederland ook talrijke likeuren. Nederlandse likeurproducenten zijn beroemd in binnen- en buitenland. Likeuren van Bols en De Kuyper worden tot ver over de landsgrenzen geschonken.
Nederland telt natuurlijk ook tal van kleine nationale distillateurs die bijzondere en ambachtelijke likeuren uitbrengen. Uit het buitenland komen eveneens heerlijke likeuren. Bekende likeuren zijn bijvoorbeeld Cointreau (s000572876_001_Likeuren_Etalage.jpginaasappellikeur),Baileys (creamlikeur), Tia Maria (koffielikeur) en Disaronna (amandellikeur).

DrinkmomentenVerschillende likeuren worden op verschillende momenten gedronken. Een vruchtenlikeur als Crème de Cassis kan prima voor het eten gedronken worden. Vooral de Kir Royale, een cocktail op basis van champagne met een scheutje Crème de Cassis, is een geliefd aperitief. De meeste andere likeuren worden vaak als digestief, dus na het eten genuttigd. Dat geldt bijvoorbeeld voor koffielikeuren (Kahlúa), creamlikeuren (Amarula) en whiskylikeuren (Drambuie). Verder zijn er natuurlijk tal van likeuren die heerlijk smaken in cocktails en mixen. Enkele voorbeelden van zulke likeuren zijn bijvoorbeeld Malibu en Passoã.


 

Laatst aangepast (donderdag, 16 september 2010 06:30)