• Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
HomeProeverijenGall KaartContactOpeningstijdenAanbieding
Cadeau Artikelen
Vieux
Jenever
Bitters
Cognac
Likeur
Mix en Cocktail
Port en Sherry
Wijnen
Dessert Wijn
Mousserende Wijn
Rode Wijn
Rosé Wijn
Witte Wijn
Whisky
Nieuwsbrief

Wijnen

000572802_001_Wijn_Etalage.jpg

Wijn

Wijn wordt al duizenden jaren gedronken. Archeologische vondsten wijzen erop dat er 7.000 jaar geleden al wijn gemaakt werd in Mesopotamië (het huidige Iran en Irak). Vanuit Mesopotamië heeft de wijnbouw zich via Egypte verspreid naar Griekenland, Italië, Frankrijk en andere delen van Europa. Europese kolonisten importeerden later wijnstokken in Noord- en Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland.


Zo gevarieerd als de honderden witte en blauwe druivenrassen die wereldwijd verbouwd worden, zijn de wijnen die ervan gemaakt worden. Er bestaan niet alleen rode en witte wijnen, maar ook rosés, mousserende wijnen en versterkte wijnen. De smaakvariaties in wijn zijn eindeloos, van droog tot zoet en van sprankelend licht tot vol en stevig, al naar gelang het land van productie, het klimaat en de bodem, de gebruikte druivenrassen, de bereidingswijze en de manier waarop de wijn gerijpt heeft. Tegenwoordig maken steeds meer wijnmakers gebruik van moderne technieken, waardoor de gemiddelde kwaliteit van wijnen steeds beter wordt.
 

Laatst aangepast (woensdag, 15 september 2010 20:36)