• Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
HomeProeverijenGall KaartContactOpeningstijdenAanbieding
Cadeau Artikelen
Vieux
Jenever
Bitters
Cognac
Likeur
Mix en Cocktail
Port en Sherry
Wijnen
Dessert Wijn
Mousserende Wijn
Rode Wijn
Rosé Wijn
Witte Wijn
Whisky
Nieuwsbrief

 

Dessert Wijn             

 

IJswijn, op zijn Duits eiswein of Engels icewine, is een zoete geurige wijn die meestal als dessertwijn wordt gedronken. In tegenstelling tot de meeste witte wijnen kan IJswijn zeer lang bewaard worden. Na lageringontwikkelt zich een bijzonder karakter. Hoewel zij ook heel goed jong gedronken kan worden. Dan zijn het de nog frisse aroma's die de boventoon voeren. De wijn wordt meestal geserveerd als zij een temperatuur heeft die tussen de 6° en 8° Celsius ligt. Er zijn ook rode ijswijnen. In Duitsland zeer zeldzaam, in Noord-Amerika komen deze vaker voor.

 

 

  

 

 

Muscat de Beaumes de Venise Domaine du Vieux Pigeonnier

De enige wijn die naar druiven ruikt, wordt wel eens gezegd van muskaatwijnen. En dat klopt wel een beetje. Maar daarnaast ruik je nog heel wat meer in deze uitstekende Beaumes-de Venise uit de zuidelijke Rhône. Hij heeft weelderige aroma's van rozijnen, abrikozen, honing en acacia.
De smaak is vol, fruitig en zoet met fijne zuren die zorgen voor de nodige frisheid. Serveertemperatuur: 8-10 ºC.

 

 

 

 

       

Nectar Pedro Ximenez Dulce

Deze donkerbruine, zoete, 'dikke' dessertwijn heeft de smaak van rozijnen en zongedroogde vijgen Deze 100% Pedro Ximenez (P.X.) sherry heeft 3 jaar in het solera systeem doorgebracht.
De rijping in het solera systeem en de rijke P.X. druif maken
Nectar tot een krachtig en volle zoete sherry met de smaak van rozijnen en zongedroogde vijgen. Nectar leent zich uitstekend voor bij desserts zoals ijs en natuurlijk chocolade.