• Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
HomeProeverijenGall KaartContactOpeningstijdenAanbieding
Cadeau Artikelen
Vieux
Jenever
Bitters
Cognac
Likeur
Mix en Cocktail
Port en Sherry
Wijnen
Dessert Wijn
Mousserende Wijn
Rode Wijn
Rosé Wijn
Witte Wijn
Whisky
Nieuwsbrief

000572810_001_Mousserend_Etalage.jpg

Mousserende wijnen

Mousserende wijnen zijn wijnen die koolzuur bevatten. Daardoor ontstaan er frisse bubbels in de wijn. Mousserende wijnen worden op verschillende plaatsen in de wereld gemaakt, volgens verschillende procedés.
 

De beroemdste mousserende wijn is ongetwijfeld de delicate champagne, uit de Champagnestreek in Frankrijk. Champagne wordt al eeuwenlang volgens een bijzonder en traditioneel proces gemaakt. Ook uit andere Franse streken, zoals de Bourgogne en Loire, komen heerlijke bruisende wijnen. In landen als Italië, Spanje en Australië worden eveneens smaakvolle mousserende wijnen geproduceerd. Uit het noorden van Italië komt bijvoorbeeld de bruisende prosecco en de Spanjaarden staan bekend om hun mooie mousserende cava’s. De meeste mousserende wijnen zijn wit, maar er bestaan ook bruisende rosé en rode wijnen. De smaak varieert van droog tot zoet.