• Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
  • Gall en Gall Martin Velthoen
HomeProeverijenGall KaartContactOpeningstijdenAanbieding
Cadeau Artikelen
Vieux
Jenever
Bitters
Cognac
Likeur
Mix en Cocktail
Port en Sherry
Wijnen
Dessert Wijn
Mousserende Wijn
Rode Wijn
Rosé Wijn
Witte Wijn
Whisky
Nieuwsbrief

Rode Wijn

De meeste rode wijnen zijn “stille wijnen”. Dit zijn wijnen die geheel zijn uitgegist en tot rust gekomen. Omdat elke type druif in verschillende wijnstreken anders rijpt zullen er evenzoveel verschillende smaken ontstaan. De meeste rode wijnen zijn “droog” van smaak. Dat wil zeggen dat tijdens de gisting nagenoeg alle suiker in de druif is vergist. Er zit nog maar weinig suiker in de wijn.
Rode wijnen kunnen ook zoet zijn. Dan zit er zoveel suiker in de druiven dat deze niet allemaal tijdens de gisting kan worden omgezet. De achterblijvende suiker maakt de wijn zoeter. Omdat tijdens de gisting van de most de suiker niet alleen wordt omgezet in alcohol maar ook in koolzuur, is het ook mogelijk ee
n rode wijn mousserend te maken.